Ordbog

Lecithingranulat
Lecithin er en fedtsyre, der er med til at lave balance mellem kroppens forskellige former for kolesterol, er med til at styrke hukommelsen og forbedre “kommunikationen” i hjernen. I kosten har lecithin den egenskab, at den hjælper til at give en “cremet”, flødeagtig smag. Lecithingranulat udvindes ofte fra sojabønner, så det er vigtigt, at du køber et produkt, der ikke er genmodificeret. GMO-fri lecithin kan købes i helsekosten.

Kakaosmør
Fedt fra kakaobønnen, der bruges til at fremstille chokolade. Kakaosmør er fast ved stuetemperatur ligesom andet mættet fedt som f.eks. kokosolie og smør. I rå kager og lign. tjener kakaosmør det formål at holde på kagens form. Samtidig indeholder kakaosmør naturlige antioxidanter, som er med til bl.a. at holde huden smuk. Kakaosmør kan smeltes nænsomt over vandbad eller rives på et rivejern.

Tilbage til Opskrifter