Her er verdens bedste mysli, som stammer fra bogen “Spis dig yngre” af Thorbjörg Hafsteinsdottir. Myslien indeholder nødder, frø og kerner og dermed en masse sunde fedtstoffer, samtidig med at den indeholder havregryn, som giver en masse fibre og en god mæthedsfornemmelse. Den er en god start på dagen og kan spises på fx Skyr eller som knasende topping på en smoothie. Og så er det denne mysli, der fik min kæreste til at bryde flere års vane med franskbrød hver morgen. Nu er det Granolamysli!

INGREDIENSER

De tørre ingredienser
250 g grovvalsede havregryn
75 g grove kokosflager
75 g usaltede cashewnødder
75 g pekannødder
75 g mandelflager med eller uden skal
75 g solsikkefrø
40 g græskarkerner
40 g sesamfrø
1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker!)
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt muskatnød
1 tsk. saltflager

De våde ingredienser
80 g kokosolie
80 g fintmalet peanutbutter/jordnøddesmør
½ dl akaciehonning
reven skal af to citroner

FREMGANGSMÅDE

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. I en anden skål blandes alle de våde ingredienser, undtagen reven citronskal.

Bland derefter de to ting godt og grundigt sammen. Brug evt. hænderne, hvor plastikhandsker kan være en god idé. Fordeles på en bradepande med bagepapir.

Bages ved 170 grader i ca. 15 min. Rør i myslien hvert 5. minut. Den skal føles tør, når du rører ved den.

Citronskallen blandes i den færdige mysli. Bør opbevares i en lukket beholder og stå køligt.

Tilbage til Opskrifter