LYSSEJ MED KOKOS OG CHILI

Opskriften er fra ”Den lille blå kogebog” og er klart én af mine yndlingsopskrifter. Den er fuld af smag, sundhed, vitaminer og mineraler, særligt hvis du anvender økologiske ingredienser. Og serverer du den med brune ris, er der også godt med fibre i. Skulle du nu være en af dem, der kategorisk nægter at spise fisk, så kunne du prøve at servere den med økologisk kylling i tern i stedet for. Hvis ikke du tør hoppe ud i at afprøve den med fisk…

4 personer

INGREDIENSER

600 g lyssejfilet
5 dl kokosmælk
2 løg
4 tomater
2 spsk. tomatpuré
75 g revet ingefær
1 rød chili
5 fed hvidløg
1 spsk. karry
olivenolie
1 bundt koriander
2 citroner
salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Skær fileterne i tern à 5×5 cm. Hak løg og tomater. Rens chili. Riv ingefær. Knus hvidløgene. Sauter løg, ingefær, hvidløg og chili i lidt olivenolie. Tilsæt karry og tomatpuré, og varm det igennem. Pres saften ud af citronerne og tilsæt det sammen med de hakkede tomater. Kog igennem. Tilsæt kokosmælken. Smag til med salt og peber. Lad det koge godt igennem. Læg fiskestykkerne i, lad retten simre i 5 min. Hakkede koriander drysses over. Server med brune ris.

Tilbage til Opskrifter